Over ons

Historie

Ru Pos (Zaandam, 1935) is de grondlegger van molen Het Klaverblad. Door zijn grote fascinatie voor molens en hout(-zagerijen) droomde hij ervan molenaar te zijn op zijn eigen houtzaagmolen. In 1971 begon hij plannen te maken om zelf een molen te bouwen.

Pos koos voor de bouw van een kleine wipstellingmolen (wipmolen op een schuur) die zou gaan werken als lattenzager; die zou hij later ook gemakkelijk alleen kunnen bedienen. Er werden aan het eind van de 19e eeuw tientallen van deze molens gebouwd door kleine zelfstandige ondernemers. Dit stond ook in verband met de introductie van de cirkelzaag.

Om een molen met schuren te gaan bouwen in de vrije tijd is een behoorlijk ambitieus plan, zeker wanneer je geen fortuin bezit. Ru Pos zette zich daarom in om zoveel mogelijk materialen voor weinig of niets te bemachtigen en met de hulp van familie en vrienden slaagde hij erin zijn droom te verwezenlijken: op 18 juni 2005 was hij eindelijk molenaar op zijn eigen molen. Hij noemde deze het Klaverblad, verwijzend naar zijn grote geluk, zijn 4 dochters.

Over de gastvrouw

Hallo, ik ben Saskia Pos en verwelkom je graag in Molenloods 4. Voor al je vragen kun je schriftelijk of mondeling bij mij terecht. Als je dat wilt kan ik je als gastvrouw van dienst zijn bij je bijeenkomst en zorgdragen voor de catering. Natuurlijk vertel ik je graag meer over onze molen en kan ik een rondleiding verzorgen, ook in andere talen (Italiaans, Engels en in minder vloeiende mate Frans en Duits).

Van origine ben ik meubelmaker en inmiddels allround houtbewerker vanuit mijn eenmanszaak Jaarring Houtbewerking. Ik maak mij hard voor het voortbestaan van de molen die door mijn vader is gebouwd. Daarom heb ik Loods 4 gebouwd en regel ik de exploitatie ervan. Sinds kort via Molenloods 4, wat een handelsnaam is van Jaarring. Een groot deel van de inkomsten draag ik af aan stichting Molen het Klaverblad. Met het gebruik van deze ruimte draag jij dus ook je steentje bij aan het onderhoud en behoud van deze unieke molen; dankjewel daarvoor!

Exclusief beschikbaar

Mogelijk voor catering en/of groene activiteiten

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Landelijk

Aan het water